Marijke – dag 3

Beluister hier podcast 3:

https://app.springcast.fm/player/episode/69040?theme=springcast

De stilte van dag 2 zindert na in mijn dagelijks leven. Ik had opeens een gedachte in de kerk op dag 2: wat als het stil zijn geen keuze is? Wat als je bijvoorbeeld in de gevangenis zit, als je ziek bent.
De derde podcast aflevering van "Mijn Stilte, Jouw Stilte" is getiteld: De Keuze.

Ik zit hier in vrijheid stil te zijn en nodig mensen uit bij mij stil te zijn. En op dag 3 is dat overweldigend. Zo'n 24 mensen bezoeken de kerk in Wirdum. Sommige mensen blijven in de kerk. Ze kijken naar wat er op het koor gebeurt in hun eigen stilte.
Anderen, en dat zijn er veel, kiezen om bij mij in de halve cirkel te komen zitten. Onwennig eerst, en soms blijft dat, maar als je de tijd neemt, ontstaat er een gezamelijke stilte.

De avond vloog om!

Wat reacties van bezoekers:
"Heel prettig, je kunt de in stilte van een vreemde gaan houden. Dankjewel." - Petra Bosse
"de stilte is niet stil; er gebuert van alles, maar na verloop van rijd kreeg ik een heel vriendelijk, vrolijk sfeer/gevoel van de kunstenares. Dank voor de ervaring." - Kees
"Dank je wel Marijke dat ik door jouw aandacht voor stilte in dit kerkje de stilte in mijzelf, in de kerk en vanuit het universum kan voelen..." - Janny

Geplaatst in Actueel, Marijke.