Marijke – tweede dag

Beluister hier podcast 2

https://app.springcast.fm/player/podcast/18758?theme=springcast

Monnikenwerk. Ik vroeg me af waarom ik ook alweer meedeed...Toen ik na dag 1 Monnikenwerk in bed lag had ik allerlei gedachten, bijvoorbeeld dat niemand op mijn werk zit te wachten, dat ik het stil zitten allemaal doe terwijl ik geen plan heb.

Is dat echt zo? De eerste stilte was intens, kinderlijke dingen kwamen naar boven. Deze tweede stilte dag begon met het maken van een podcast over dag 1. Maar mijn mood was niet goed. Ik was van alles vergeten, waardoor ik weer moest zoeken hoe ik deze podcast kon maken.
Daar kwam bij dat ik me onzeker voelde over het hele project.

Ik pakte alle moed bij elkaar en begon. Ik heb hiervoor gekozen en ik ga door. Ik bedacht me dat je in een museum wel eens naar een schilderij kijkt en denkt: "wat deze schilder heeft gemaakt kan ik ook". En zo is het hier ook. Ja, iedereen kan drie uur lang in kerk zitten, maar daar gaat het niet om.

Ik wil dit. En ik wil de stilte zoeken. Mijn monnikenwerk is een zoektocht naar het waarom van mijn stilte. Ik geniet ervan, vind het bijzonder en heb zin in de volgende woensdag stilte.
Want ondanks dat de dag wat rommelig begon, gebeurden er mooie dingen van 17.00 - 20.00 toen er bezoekers kwamen.

Geplaatst in Actueel, Marijke.