Esther – de stilte

De Stilte en het proces

Tijdens de 2e dag viel me op dat het eigenlijk helemaal niet zo stil is in de kerk van Oostrum.
Komt het door het enkele glas dat er toch zoveel geluid van buiten binnenkomt? Wat er in ieder geval ook binnen komt door de ramen is het prachtige licht. Tijdens de stille momenten komen de gedachten…..de wetenschap leert dat je 50 gedachtes per minuut hebt. Dus net zo vluchtig als het spel van het binnenvallende licht dat prachtige patronen op de vloer tevoorschijn tovert. Dit fenomeen verwondert me elke keer weer. Daar heb ik foto’s en filmpjes van gemaakt.

Maar er gebeurde zoveel meer: Ik had het plan opgevat om de verborgen graven in de kerk “zichtbaar” te maken door een tekening. Thuis had ik daar al een begin mee gemaakt. De uitwerking veranderde echter door wat ik gedaan had met de ornamenten. Mijn beeldtaal paste zich hier op aan en ging over van lijn naar vlak. En de ideeën hiermee verband houdend begonnen te stromen……..

Geplaatst in Actueel, Esther.