tussen Mijn heldere afgrond en Begane Grond – Aly

De dominee die in de kerk van Den Andel op 11 augustus een dienst begeleidt, kwam met mij praten over mijn gedicht in wording, waarin veel opstandigheid doorklinkt. Over hoe zingeving te vinden bij een God bij leven en dood, over geloven of niet geloven, over het instituut kerk. Hij wilde graag mijn conceptgedicht voorlezen in zijn dienst. Ik heb het hem graag meegegeven. Dit is voorlopig het begin:

ik keer de preekstoel de rug toe
plaats een roos naast mijn notebook
zet het orgel volop in het licht
boven de deur rennen zinnen
op hoge beentjes richting uitgang
verdwijnen ondergronds

de sleutel is gebroken
ik heb me ingesloten
met de doden
of sloot de kerk mij op
mijn opstandige woorden achter slot
woede en verdriet druipen hier
al eeuwen van de muren af

Ik beweeg mij in mijn beelden en gedachten tussen de titels van deze twee boeken: 'Mijn heldere afgrond' en ' Begane grond'.

Geplaatst in Actueel, Aly.